perjantai 22. toukokuuta 2015

ekan viikon kuulumisia


Hei hou! Ensimmäinen viikko töitä sekä dieettiä melkein takana. Melkein, nimittäin huomennahan on tietenkin työpäivä ja dieetti jatkuu ja jatkuu ja jatkuu (neljä viikkoa), eikä eka viikkokaan ole vielä ihan täynnä...

Töissä on ollu sellasta, että tuntuu kun ei poissa olis ollukaan. Aika hassua. Hommat on kai niin selkäytimessä sit kuitenkin, vaikka olin poissa 9 kuukautta. No, vähän on toki joutunu mieleen palauttelemaan asioita, mutta pääasiassa todellakin tuntuu, että siitä se lähti taas rullaamaan entiseen malliin. Mulla on entiseen verrattuna nyt kyllä enemmän vastuujuttuja töissä, joten ne vaatii vielä aikaa, että alkavat sujua, mutta eiköhän tämä tästä.


Dieetin alku meni oikein hyvin. Pelkäsin nälkäkuoleman yllättävän mut heti ekana päivänä, etenkin kun samaan aikaan menin istumahommista aikkas rankkaan fyysiseen työhön, mutta ei mulla sit nälkä ollukaan. (Tai en ehtinyt ajatella sitä...) Jouduin jonkun verran soveltamaan ekat päivät niitä ohjeita tuon lihattomuuteni takia, ja olenkin miettiny, tulinko sit soveltaneeksi niin paljon, että söin jopa liikaa... Eilen ja tänään on nimittäin sit kyllä "totuus" iskeytyny naamalle ja on ollu aika hirvee nälkä vähän väliä. 

Mä niin inhoan sitä olotilaa, kun on nälkä eikä saa syödä... tuntuu ihan ääliömäiseltä kärvistellä ja kärsiä jonkun laihan kasvissopan kanssa, kun toiset syö muussia ja makkaraa vieressä. Soppa oli siis kyllä hyvää, en valita sitä, mutta ei sillä nälkä lähteny kuin hetkeksi. Tekee ihan kauheesti mieli leipää!! Mä nyt koitan kuitenkin olla tiukkana ja toimia ees suunnilleen ohjeitten mukaan. Sen verran olen tosin tänään omiani soveltanu, että söin puolikkaan banaanin ja palan tummaa suklaata ohi ohjeiden... mutta hei, parempi sekin kuin leivän mättäminen.


Eilen sain tulokset niistä lukuisista labrakokeistani. Ja kuten ajattelinkin: ei mitään vikaa missään. Ainoastaan B12-vitamiinin tasosta lääkäri sanoi, että vaikka on viitearvoissa, se on kuitenkin matalalla (viitearvo >35, mulla 56 - normaalisti kuitenkin pitäis olla melkeinpä 200...). Lihaa kehotti syömään... *huoh* Musta tuntuu, että kohta mä itekin lankean takaisin lihaa syömään, vaikka miten se eettisesti mua itkettää. No en nyt kuitenkaan vielä ole sellaseen valmis, toivottavasti en koskaan ole...

Kun mietin sitä kauheaa väsymystä, minkä takia osaksi lääkäriin menin, niin totesinpa tällä viikolla yhden aika selkeän syyn siihen: en nuku tarpeeksi. Siis sehän on tietenkin ilmiselvä syyllinen, mutta olen jotenkin ajatellu kuitenkin myös, että väsymys johtuis kenties jostain muustakin. Joka tapauksessa tämä mun töihin meno on tarkoittanut sitäkin, että on pakko mennä nukkumaan ajoissa, jos herätys on klo 5 tai 6... Ja meninkin sitten aamuvuoroa edeltävinä iltoina tosi ajoissa nukkumaan. Heräsin aamuisin ihan ding vaan helposti ja jaksoin päivät ihan hyvin. Kun sitten torstaina ja perjantaina oli vapaapäivät, kukuin edellisinä iltoina taas ihan ylettömän myöhään... ja katos vaan, aamulla oli aivan nukkuneen rukous... Ei tässä siis oikeesti muu auta kuin mennä ajoissa nukkumaan ja sitä kautta siis hoitaa väsymystä pois.

Tuo telttakuva muuten on tässä siitä syystä, että meidän lapset avasi telttakauden ja ovat nukkuneet siellä jo pari yötä... pitäisköhän itekin kokeilla, vois olla aika laadukkaat unet kun raittiissa ilmassa nukkuis!


Vihreys senkun lisääntyy, vähänkö ihanaa! Tuon kuvan otin niin, että pysäytin auton tien varteen varta vasten... oli pakko, kun oli niin kertakaikkisen kirkkaan vihreä tuo metsikkö! Tänään ihastelin ihanaa ilmaa ja suloista metsän tuoksua koirien kanssa lenkillä. Teinkin tosi pitkän lenkin (melkein 2 tuntia). Saattaapi johtua osittain myös siitä, että olen jotenkin ihan töttis nyt ja nälkäkin on vaivannut... toi dieetti kun on kuitenkin aika vähäenerginen. Odotan jo kuumeisesti iltapalaa... kohta on pakko se jo ottaakin, ei muuten jaksa enää.

Nyt täytyy kuitenkin ensin alkaa väsäämään huomisia sapuskoja kasaan, että saan töissä jotain syödäkseni. Muullekin perheelle on varmaan vielä kokattava huominen ruoka valmiiksi, kun mies otti ja heittäytyi kipeäksi... vähän nimittäin luulen, ettei huomenna varsinaisesti huvita heti rankan työpäivän jälkeen alkaa vääntämään muille ruokaa...

Kivaa viikonloppua kaikille!

Heli

10 kommenttia :

  1. Öitä teltassa jo tähän aikaan! Aikamoinen suoritus, ne ei olekaan mitään hienohelmoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nää on ihme teltta-hulluja. Heti kun vähänkin kesältä näyttää (siis vaikka olis pakkasta öisin...) nää kaksi nuorinta tahtois laittaa teltan ja nukkua siellä. Minä tietenkin aina ekaksi kiellän, mutta niin vaan se teltta sinne pihalle nytkin oli ilmestyny sillä välin, kun olin poissa kotoa jossain. No aivan sama, sielläpä nukkuvat. Pojalla on tosi hyvä makuupussi, kestää -30 pakkasta ja tyttö on niin kuumaverinen, että se tarkenee ihan vaan peitoilla siellä.

      Itse olen joskus nukkunu kesäkuussa miehen kanssa teltassa, samassa makuupussissa ja kauheesti vaatteita päällä, ja olin aivan karmean jäässä... siksi en haluais että noi vielä ulkona nukkuu, mutta jos kerta pärjäävät niin nukkukoon. Kännykät vaan pitää muistaa ottaa yöksi pois... siis etenkin jos aamulla on kouluun meno. Ja vähän pitää myös vahtia, etteivät livistä teltasta yöllä... tosin ei ne muualle mene kuin ehkä trampalle hyppimään siihen viereen. Tai ei ainakaan tähän mennessä ole menneet...

      Poista
  2. Kiva kuulla, että töissä on mennyt hyvin! Ja olet pirteämpi. Kyllä niillä kunnon yöunilla on vaan uskomaton, eheyttävä vaikutus.
    Hyvältä noi sun sapuskat näyttää! Ja eikös sitä B12:sta saa purkista, jos liha tökkii?
    Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töissä olen kyllä tosiaankin viihtyny. Olen sellasen osaston vastaavana, mistä kovasti tykkään, ainoa miinuspuoli on se, että olen kaiken aikaa kylmässä... mutta ei mulla kylmä ole, sen verran raskasta puuhaa että melkein ennemminkin hiki. Ja kieltämättä kunnon unilla jaksaa paremmin.

      Sapuskat onkin ihan hyviä, ainoa vaan että ovat aika kevyitä... ja sitä leipää kaipaan edelleen koko ajan. Lääkäri sanoi (ja olen muutenkin kuullut) että tablettina oleva B-vitamiini ei oikein tahdo imeytyä kunnolla. Että jos tahtoo ihan vege olla, melkein sitten tarttis puolen vuoden välein ottaa sitä pistoksena. Kalaa olen nyt jonkun verran käyttäny ja kananmunaa ja maitotuotteita myös, saa nähä jos näillä sapuskoilla pitoisuudet vähän paranis. Syksyllä otetaan uusi setti verikokeita taas.

      Hyviä viikonlopun loppumetrejä sinne!

      Poista
  3. Hyvän näköisiä noi annokset, mutta kieltämättä aika kevyen oloisia. Saako tuossa syödä papuja tai pähkinöitä, kalaa, juustoja? Niissä olisi vähän sitä proteiinilisää kun et lihaa syö :) Ja hei toi B12 vaikuttaa moneen, joten melkein suosittelisin, että ostat sitä ainakin yhden kuurin verran tabletteina. Mä syön sitä muutaman tabletin viikossa, vaikka syön lihaakin lähes joka päivä, koska se mm. ehkäisee anemiaa, joka mulla oli vielä viime syksynä. (kuvittelin olevani masentunut, mutta olinkin aneeminen, hehhe)

    Hienosti sä oot tsempannut, yksi pala suklaata sinne tai tänne kun suunta on oikea <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää mutta kevyttä todellakin on toi ruoka. Ei ilman proteiinia kyllä pärjäis. Siihen kuuluu kanaa, jonka voi korvata kalalla tai pavuilla. Ensi viikolla on ainakin yhdessä satsissa juustoa, tosin melko vähän... kaipaisin joka aterialle leipäpalaa. Ja vetelen joka välissä tomaattia, joka on vapaasti syötävää... Iltapalat on kyllä ihania, ihan superherkkua on maustamaton rahka mansikoiden kanssa... (en oo ennen ihan hirveesti välittäny maustamattomasta rahkasta...)

      Joo toi B12 on kyllä tärkeä vitamiini. Mutta tosiaan se lääkäri sanoi, että se purkista otettuna ei ole kovinkaan tehokasta eikä imeydy hyvin. Katellaan miten tää nyt auttaa, kun oon välillä syöny kalaa ja munaa ja maitotuotteita.

      Mulla oli muuten hb 141 mistä olin ihan hirveen yllättyny! Ehkä toi vihreiden syöminen (lehtikaali, pinaatti) kuitenkin jotain auttaa.

      No ni, nyt alko tekee mieli suklaata... ;) Koitan nyt sinnitellä kuitenkin ilman, vaikka tiiän, että sitä on tuolla kaapissa. Ens viikolla oli taas jotain päivänä lupa sitä ottaa...

      Poista
  4. meilläki poika ois tahtonu jo telttaan yöks,mutt oli kotiutumassa reissusta niin myöhään yöllä,että moinen ei juurikaan innostanu.Ehtiihän tuota vielä :) Unta tarvitaan,elimistön pitää saada levätä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks kesä on vasta edessä päin, hyvin ehtii telttailla!
      Uni on tärkeetä. Kumpa sen aina muistaisi... unta, ulkoilua, kunnollista puhdasta ruokaa.. siinä kai ne elämän peruspilarit on.

      Poista
  5. Heh, meitä suomalaisia, telttakausi avattu ja kaikilla ilman muuta jo grillikausikin alkanut aijat sitten :)
    Mutta hieno homma että kuuluu hyvää, Good for you! Tsemppiä ;)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää on yhet hullut telttailijat... =) Grillikausi on varmaan avattu muualla, meillä ei. Ei oo kyllä sitä grilliäkään... Kiitos tsempistä, ihan hyvää kuuluu, vaihteeksi niinkin! =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥